Δώρο του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, το καράβι μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Tο Χριστουγεννιάτικο καράβι, σύμβολο της ελληνικής ναυτοσύνης και του Πειραιά ως Ναυτική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, φωταγώγησε χθες το βράδυ, ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Σε μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, γέμισαν την πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου και απόλαυσαν τη φωταγώγηση του καραβιού που χρησιμοποίησε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, στην ταινία «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» και τη συναυλία που έδωσαν η Φωτεινή Δάρρα και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Νωρίτερα η πόλη πλημμύρισε από νότες και ακούσματα της Φιλαρμονικής του Δήμου, παιδιών των ωδείων και του μουσικού σχολείου της πόλης.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Aγαπητά παιδιά του Πειραιά, για σας είναι όλα. Όταν όλοι οι άλλοι θα λένε για εκλογές, εμείς θα δουλεύουμε για τις επόμενες γενιές. 
Aπό εδώ, από το εθνικό μας λιμάνι, το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο λιμάνι της Ευρώπης, από εδώ, από το Δημοτικό μας Θέατρο, το καλύτερο θέατρο της Ευρώπης, που πια δεν ζούμε στο όνειρο, έχει υλοποιηθεί και δουλεύει το Δημοτικό μας Θέατρο, εκπέμπει πολιτισμό για όλη την Ελλάδα. 
Από εδώ, την πρωτεύουσα της Ναυτοσύνης και του Πολιτισμού, μα προπαντός της ανθρωπιάς, να ευχηθούμε σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες και όχι μόνο στον Πειραϊκό λαό, καλά, ευτυχισμένα, χαρούμενα Χριστούγεννα αγάπης. 
Θέλω να τονίσω αυτό που είπα πριν. Η Ελλάδα είναι η πρωτεύουσα της Ναυτοσύνης και του Πολιτισμού. Δεν είναι μόνο μια χώρα που δανείστηκε χρήματα. 
Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους. Πρώτα τα παιδιά που τραγούδησαν και μας δίνουν τη νότα της αισιοδοξίας. Τους εργαζόμενους του Δήμου, τους συνεργάτες, τις εθελόντριες και τους εθελοντές, τη Νόνη Δούνια που είναι κι αυτή εθελόντρια, το μεγάλο μας σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή που χάρισε στην πόλη μας, στο λιμάνι μας στον ΟΛΠ, αυτό το υπέροχο σκάφος από το μεγάλο του έργο «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», που αναδεικνύει τη ζωή του Βαρβάκη.
Ο στόχος μας είναι να παρακαλέσουμε όλο τον κόσμο να ανοίξει περισσότερο την πόρτα της καρδιάς του, να μπει μέσα Χριστός, δηλαδή αγάπη, ώστε στην πατρίδα μας να μην υπάρχει κανείς συνάνθρωπός μας χωρίς ένα ζεστό πιάτο φαγητό, χωρίς αξιοπρεπή στέγη, χωρίς γιατρό και φάρμακα. Στον Πειραιά τα έχουμε καταφέρει. Και κανείς συνάνθρωπός μας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Να πάψουν να μιλάνε στα τηλεοπτικά παράθυρα και να πάει η ΔΕΗ να το συνδέσει σε όλα τα σπίτια που έχει κοπεί. 
Φίλες και φίλοι, δεν θέλω να εκφωνήσω πολιτική ομιλία. 
Θέλω να ευχαριστήσω, για άλλη μια φορά, όλους όσους συνεργαστήκαμε και μπορέσαμε να πετύχουμε αυτές τις εορταστικές εκδηλώσεις, χωρίς κανένα οικονομικό κόστος, αξιοποιώντας τον εθελοντισμό και όσα στολίδια είχαμε χρησιμοποιήσει τις προηγούμενες χρονιές.
Σε λίγο θα φωταγωγήσουμε το καράβι στο φωταγωγημένο Δημοτικό Θέατρο, σε έναν Πειραιά που αναγεννιέται.
Επίσης, στην πλατεία Κανάρη, θα ανάψουμε το χριστουγεννιάτικό μας δέντρο στο χριστουγεννιάτικό μας χωριό. Θα υπάρχουν καρουσέλ, παγοδρόμιο, παιχνίδια πολλά για όλα τα παιδιά, με δωρεάν εισιτήρια για όσους δεν έχουν. 
Δεν θα σας μιλήσω σήμερα για τα έργα. Τα έργα μιλούν μόνα τους. Κάθε χρόνο και καλύτερα, κάθε χρόνο και ψηλότερα, να χαμογελάσουμε. Ο Πειραιάς δεν είναι ουραγός. Ο Πειραιάς είναι πρωταγωνιστής μιας Ελλάδας που θα αναγεννηθεί και θα έχει ξανά κυρίαρχο ρόλο στο χώρο της ενωμένης Ευρώπης. 
Καλά Χριστούγεννα, γεμάτα Αγάπη. 
Να ευχαριστήσω δύο κορυφαίους καλλιτέχνες, αφού πρώτα ευχαριστήσουμε τα παιδιά που τραγούδησαν. Είναι μαζί μας και θα τραγουδήσει αφιλοκερδώς η μεγάλη μας τραγουδίστρια, η Φωτεινή Δάρρα και ο δικός μας, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου Πρόεδρος της Εφορείας του Δημοτικού Θεάτρου. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, γιατί συμβάλλουν με την παρουσία τους σε αυτήν την υψηλής στάθμης εκδήλωση.
Δεν χρειάζονται λεφτά, χρειάζεται αγάπη. Εμείς δεν έχουμε λεφτά, έχουμε αγάπη και πάθος για τον Πειραιά. 
Να είστε καλά και του χρόνου. 
Ζήτω ο Πειραιάς της Ναυτοσύνης, του Πολιτισμού και της Ανθρωπιάς».
Την εκδήλωση παρουσίασε η γνωστή Πειραιώτισσα παρουσιάστρια κα Νόνη Δούνια.
Επίσης, σήμερα Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, στις 19:00 θα φωταγωγηθεί το παραδοσιακό δέντρο στο Πασαλιμάνι, στην πλατεία Κανάρη, όπου θα είναι και το επίκεντρο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.
Στη συνέχεια, θα τραγουδήσουν ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, ο εμπνευστής και ο ερμηνευτής του ύμνου των Ολυμπιακών Αγώνων και το συγκρότημα «ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια τα οποία θα διατεθούν στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.
 
από το γραφείο τύπου του Δήμου Πειραιά

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web