Το Τέταρτο Κουδούνι του Γιώργου Σαρηγιάννη

Με ρούμπωσε. Ο Τάκης Τζαμαργιάς. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Μετά τη βαθύτατη απογοήτευση -που ένοιωσα αλλά και που εισέπραξα πανταχόθεν…- απ’ την παραχώρηση -άπαξ ευτυχώς- του Δημοτικού ως σκηνικού για τη ζωντανή μετάδοση του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» του Λάκη Λαζόπουλου και του «Alpha», είδα το ηθικό μου να αναπτερώνεται με την ανακοίνωση του προγράμματος του Δημοτικού για το δεύτερο τετράμηνο της σεζόν και δυο παραστάσεων του επόμενου χειμώνα.
Καλά, για τα εναρκτήρια της σεζόν 2014/2015 «Κόκκινα φανάρια» του Αλέκου Γαλανού σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη το ’χα μάθει και ήδη σας το ’χα γράψει. Αν προσθέσουμε, μεταξύ και άλλων που έχουν ενδιαφέρον, τους «Καυγάδες στην Κιότζα» του Γκολντόνι σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, που παίζεται τώρα, και τον εκ του Κλάους Μαν εκπορευόμενο «Μεφίστο» -του Νίκου Μαστοράκη ωσαύτως-, που κατεβάζει στον Πειραιά το Εθνικό για να κάνει εκεί πρεμιέρα, δεν είναι καθόλου άσχημα τα πράγματα. Το αντίθετο!
Αλλά… Αλλά υπάρχει κι εκείνο που ’ναι ακόμα πιο ελκυστικό -το κερασάκι στην τούρτα: «Η κοιλάδα των εκπλήξεων» -έκπληξη, όνομα και πράμα! Η καινούργια παραγωγή του Πίτερ Μπρουκ που θα παιχτεί τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.
Και να επισημάνω αυτό στο οποίο νομίζω δε δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή: πρωταγωνίστριά του είναι η Κάθριν Χάντερ. Η οποία - ναι, είναι σημαντικό- είναι η ελληνίδα Κατερίνα Χατζηπατέρα. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως πρόκειται για σπουδαία ηθοποιό. Που ως Κάθριν Χάντερ κάνει καριέρα μεγάλη στην Βρετανία. Και το ακόμα σημαντικότερο είναι πως εδώ την έχουμε δει επί σκηνής μόνο μια φορά: τον Μάιο του 2009, στο «Χορν» στο πλαίσιο του μικρού Φεστιβάλ «Θέατρο Πέρα από τα Όρια» που οργάνωνε η «Αττική Πολιτιστική Εταιρεία». Στο μονόλογο «Ο πίθηκος του Κάφκα», διασκευή απ’ το πεζό του Κάφκα «Αναφορά στην Ακαδημία». Όσοι την είδαμε, τότε, θεωρούμε πως ήμασταν τυχεροί. Διότι επρόκειτο για εμπειρία-φαινόμενο -η αξιοθαύμαστη Κυρία Χάντερ! Να μην την περιμένω, λοιπόν, πώς και πώς; Και θεωρώ τον εαυτό μου διπλά τυχερό γιατί της έκανα, τότε ακριβώς, μια συνέντευξη για τα «Νέα». Σας την παραθέτω:
 http://www.tanea.gr/news/culture/article/4518262/?iid=2

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web