ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ – ΠΑΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ! / www.emdpiraeus.gr

ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ – ΠΑΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ!
#PIRAEUS2015

Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά στις 30 & 31 Μαΐου τη μεγάλη γιορτή «Ημέρες Θάλασσας», στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.

Για δύο ημέρες, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαΐου οι Πειραιώτες, οι κάτοικοι των γύρω πόλεων και οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από πλήθος δράσεων την πόλη, τα γνωστά ή λιγότερο γνωστά αξιοθέατα, τις διαδρομές, τους ανθρώπους, καθώς και όλο το εύρος δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται γύρω από και με αφετηρία τη θάλασσα του Πειραιά.

Με ένα πανόραμα εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε περισσότερα από 14 κεντρικά σημεία, οι «Ημέρες Θάλασσας» μας καλούν να «Πάμε Πειραιά!». Εκθέσεις, ξεναγήσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακοί χοροί, γεύσεις, κινηματογραφικές προβολές, διαγωνισμοί, ποδηλατοδρομίες, δράσεις αθλητισμού, parties και πολλές ακόμα εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες σε μια διήμερη γιορτή στον Πειραιά.

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου, με στόχο να τονίσει τον ζωτικό ρόλο που παίζει η θάλασσα στη ζωή των πολιτών, αλλά και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας καλωσορίζει τη συνεχώς αναπτυσσόμενη ναυτιλιακή κοινότητα και συγκεντρώνει τους φορείς χάραξης πολιτικής, με σκοπό το διάλογο και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της ναυτιλίας. Η θάλασσα και οι ευκαιρίες που προσφέρει βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε διαφορετική πόλη – λιμάνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Πειραιάς είναι η τιμώμενη πόλη για το 2015. Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας περιλαμβάνει δύο άξονες. Σε πρώτο χρόνο θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο, έκθεση και μια σειρά από workshops στις 28 και 29 Μαΐου. Ο δεύτερος άξονας αφορά στις «Ημέρες Θάλασσας», που θα πραγματοποιηθούν στον Πειραιά στις 30 και 31 Μαΐου.

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web