EFSYN Τα παιδιά μυούνται στο θέατρο

Χιλιάδες μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων επισκέπτονται το τελευταίο χρονικό διάστημα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος, που έχει στόχο τη «μύηση» των παιδιών στην ουσία της θεατρικής πράξης.

Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Εισαγωγή στη Νέα Εκπαιδευτική εποχή για τα παιδιά μέσω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά - Ανάπτυξη βιωματικών εκπαιδευτικών εφαρμογών πολιτιστικού περιεχομένου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση-ΕΣΠΑ (2007-2013)» το οποίο και προσφέρεται δωρεάν σε μαθητές. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως και τις 30 Νοεμβρίου.

«Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γίνεται τόπος θεατρικής παιδείας και καλλιέργειας», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών το οποίο μέσα από τις πολλαπλές θεατρικές δράσεις του προφέρει την άμεση επαφή με τη θεατρική πράξη.

Οπως εξήγησε, ηθοποιοί, εμψυχωτές, ειδικοί επιστήμονες συνεργάζονται στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος και των πολλαπλών θεατρικών δράσεών του για να μυήσουν τα παιδιά στη θεατρική πρακτική, να δημιουργήσουν ενεργούς θεατές τού αύριο, καλλιεργώντας παράλληλα την ψυχή και τη σκέψη.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Νίκος Διαμαντής, επισήμανε:

Το ΔΘΠ, αυτό το μνημείο που στέκει αιώνες στο κέντρο της πόλης του Πειραιά, σύμβολο αντοχής στον χρόνο, υψηλής αισθητικής, ανοίγει τις πόρτες του στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων για να υποστηρίξει με τις δράσεις του τη σχέση τους με το θέατρο, τον πολιτισμό, τη γνώση. Σε δύσκολες εποχές, σε εποχές κρίσης όπως αυτές που διανύουμε, η γνώση και ο πολιτισμός μπορούν να συμβάλουν τα μέγιστα στην εξέλιξη των νέων, για την ανάπτυξη του μέλλοντος και το όραμα μιας νέας Ελλάδας.

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web