ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Βασικοί άξονες ρεπερτορίου 2015-1016

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 

Φάουστ  του Γκαίτε
Πρεμιέρα 11 Δεκεμβρίου 2015. Διάρκεια έως 31 Ιανουαρίου 2016 

 « Πιστή, Συμβατική Γνώση, Παράδοση : ο Φάουστ θέλει να αποτινάξει όλα τα δεσμά και να εκτοξευτεί στο κυνήγι της απολυτής πλήρωσης. Ο Φάουστ έχει χάσει το δρόμο του και σήμερα είμαστε όλοι Φάουστ». Κατερίνα Eυαγγελάτου. 
Σκηνοθεσία Κατερίνα  Ευαγγελάτου. Στο ρόλο του Φάουστ ο Νίκος Κουρής., Αργυρής Πανταζάρας  Μεφιστοφελής.
Παίζουν επίσης: Κλήμης Εμπέογλου, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ερρίκος Μηλιάρης, Νάνσυ Σιδέρη, Αγησίλαος Μικελάτος, Καλλιόπη Παναγιωτίδου. Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη. Σκηνικά: Εύα Μανίδακη. Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα. Μουσική σύνθεση: Γιώργος Πούλιος. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ. Σύμβουλος δραματουργίας: Πλάτων Μαυρομούστακος. Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Παναγιωτίδου. Βοηθός σκηνογράφου: Μυρτώ Μεγαρίτου.


Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου
Πρεμιέρα 14 Φεβρουάριος 2016. Διάρκεια  έως 17 Απριλίου 2016
Μια θεατρική εμπειρία στην αριστουργηματική  μετάφραση του Δημήτρη Βικέλλα.
 «Ο Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε performance: με χορό, μουσική, «πειραγμένη» γλώσσα και εναλλαγή ρυθμών… Γιατί όχι; Ο Κωνσταντίνος Ρήγος είχε καταπιαστεί και στο παρελθόν με τον Σαίξπηρ (Πολύ κακό και τίποτα στο Εθνικό Θέατρο) κι επανέρχεται με ένα έργο που προσφέρει τη δυνατότητα να μιλήσει για τον έρωτα, την εφηβεία, την πίστη, την οικογένεια, την εξουσία, τον θάνατο, για να βεβαιωθεί και να μας βεβαιώσει πόσα λίγα έχουν αλλάξει μέχρι σήμερα. 


Προδοσία  του Χάρολντ Πίντερ
 Πρεμιέρα 7 Μαρτίου 2016/ Διάρκεια 10 Απριλίου 

Στιγμές από  την Προδοσία του Χ. Πίντερ, ζωντανεύουν σε όλους τους 
χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. 
Η Προδοσία του Χάρολντ Πίντερ, ένα από τα σημαντικότερα έργα του σπουδαίου βρετανού δραματουργού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, στο Λονδίνο, το 1978, σε σκηνοθεσία του Πήτερ Χωλ. 
Τρία χρόνια αργότερα  ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 1981, από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν. Έκτοτε έχει γνωρίσει αρκετά ανεβάσματα στην Ελλάδα και είναι ένα από τα πιο αγαπητά έργα του συγγραφέα στη χώρα μας. Αυτή τη φορά επιστρέφει  στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, την άνοιξη του 2016, σε μια παράσταση-περιήγηση στον χώρο και τον χρόνο. Στους τρεις ρόλους του έργου τρεις σημαντικοί ηθοποιοί της νεότερης γενιάς: Γιώργος Γλάστρας, Μαρία Σκουλά και Νίκος Ψαρράς, στην πρώτη τους συνεργασία με τον σκηνοθέτη Γιάννη Μόσχο.   
Η Προδοσία παρακολουθεί τη δεκαετή διαδρομή της ερωτικής σχέσης ενός άντρα (Τζέρρυ) με τη σύζυγο του καλύτερου του φίλου (Έμμα και Ρόμπερτ). Ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία των τριών ηρώων του μέσα από εννέα, σύντομες, σκηνές, χρησιμοποιώντας μια ευφυή ανατροπή: οι σκηνές ακολουθούν ανεστραμμένη  χρονολογική σειρά.  Το έργο ξεκινά με τη συνάντηση των δύο πρώην εραστών, δύο χρόνια μετά τη διακοπή του δεσμού τους, και πηγαίνει πίσω στο χρόνο, για να καταλήξει τη μέρα που ξεκινά ο «παράνομος» δεσμός τους, δέκα χρόνια πριν. Ο Πίντερ βάζει στο μικροσκόπιο τα τρία πρόσωπα και παρακολουθεί με πικρό χιούμορ τις αλλαγές που επέρχονται συν τω χρόνω στις μεταξύ τους σχέσεις. 
Στη νέα αυτή σκηνική εκδοχή της Προδοσίας οι θεατές περιηγούνται μαζί με τους ηθοποιούς σε διάφορους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (σκηνή, μπαρ, φουαγιέ, κλιμακοστάσια), όπου εξελίσσονται οι εννέα σκηνές του έργου. Οι θεατές παρακολουθούν από απόσταση αναπνοής  τα τρία πρόσωπα, βλέπουν μέσα από  το μικροσκόπιο τις αλλαγές στη στάση και τη συμπεριφορά που επιφυλάσσει ο χρόνος για τους ήρωες, αυτή τη διαρκή «προδοσία» όλων μας απέναντι στους άλλους, αλλά και στον ίδιο μας τον  εαυτό. Συντελεστές Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος.Σκηνικά-Κοστούμια: Τίνα Τζόκα. Κίνηση: Ανθή Θεοφυλίδου. Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρω Πέτλη. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Γλάστρας (Ρόμπερτ), Μαρία Σκουλά (Έμμα), Νίκος Ψαρράς (Τζέρρυ)


INSOMNIA GRECA
Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΕΛΛΑΣ δημιουργεί με φίλους καλλιέχνες το ΒΟUΛOUKI PROJECT, καταλαμβάνουν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και παρουσιαζουν το:INSOMNIA GRECA

 τρεις αγρυπνίες / τρεις χρονικές στιγμές
 1. THE NATIVITAS INSOMNIA  / 23 προς 24 Δεκεμβρίου 2015 (ξημερώνοντας παραμονή Χριστουγέννων)
2. THE ADEUS CARNE INSOMNIA / 13 προς 14 Μαρτίου 2016 (ξημερώνοντας Καθαρά Δευτέρα)
3. THE CHRISTUS MORTUUS INSOMNIA / 28 προς 29 Απριλίου 2016 (ξημερώνοντας Μεγάλη Παρασκευή) 
ώρες: 24:00 - 04:00
 προσέλευση κοινού: ο θεατής έρχεται όποια ώρα θέλει, βλέπει-συμμετέχει σε ό, τι θέλει και για όσο θέλει, βγαίνει και επιστρέφει όσες φορές θέλει
 
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΘΠ

Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος  του Λέοντα Τολστόι
Η πρώτη παραγωγή παιδικής παράστασης 
στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά …
Πρεμιέρα  Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 
Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος; Ποια είναι η σχέση του με την απληστία; Κι η εξουσία, ποιο ρόλο παίζει στη καθημερινή μας ζωή; Οι απαντήσεις στο έργο του Λέοντα Τολστόι Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος, με το οποίο θα ανοίξει η Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. 
Η παράσταση συνδυάζει   την αφήγηση με τον χορό και τη μουσική.
Οι ηθοποιοί της παράστασης, με συνεργούς τις διαφορετικές μορφές τέχνης, επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά αλλά και τους έφηβους, σε θέματα καίρια για την εποχή μας.  Στόχος της ομάδας είναι να φέρει σε επαφή διαφορετικούς καλλιτέχνες με σκοπό την δημιουργία μιας τέχνης που θα στηρίζεται στην ομαδική εξέλιξη και στις προσωπικές καλλιτεχνικές εμπειρίες.
Η  ιστορία γραμμένη το 1885 μιλά για έναν αγρότη, τον Παχόμ, που αποκτά μεγάλη περιουσία και που σταδιακά τα «υπάρχοντά του τα πολλά, άναψαν μέσα του την επιθυμία να αποκτήσει όλο και περισσότερα». 
Πρόκειται για ένα μικρό αριστούργημα δομής, που με ύφος ιδιαίτερα λιτό και απέριττο, παρακολουθεί την υπεράνθρωπη προσπάθεια του Παχόμ  να εξουσιάσει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια γης. 
Ο Τολστόι γράφει ένα παραμύθι για την απληστία, το οποίο σύμφωνα με τον  Τζέιμς Τζόυς είναι «Η πιο μεγάλη ιστορία που γνώρισε ποτέ η παγκόσμια λογοτεχνία». 
Οι ηθοποιοί της παράστασης, με συνεργούς τις διαφορετικές μορφές τέχνης, επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά αλλά και τους έφηβους, σε θέματα καίρια για την εποχή μας.  Στόχος της ομάδας είναι να φέρει σε επαφή διαφορετικούς καλλιτέχνες με σκοπό την δημιουργία μιας τέχνης που θα στηρίζεται στην ομαδική εξέλιξη και στις προσωπικές καλλιτεχνικές εμπειρίες. 
Σκηνοθεσία: Ελένη Ζαραφίδου, Βαλάντης Φράγκος, Αντιγόνη Φρυδά
Δραματουργική Επεξεργασία: Σέβη Ματσακίδου
Μουσική: Γιάννης Σαββίδης
Σκηνικά - Κοστούμια: 
Κίνηση: Μαρία Φουντούλη
Φωτισμοί: Κατερίνα Παπαδάκου
Ηθοποιοί: Ελένη Ζαραφίδου, Βαλάντης Φράγκος, Αντιγόνη Φρυδά, Αναστασία Χατζάρα
Διάρκεια  έως Κυριακή των βαΐων
Ώρες Παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 15.00 και κάθε Κυριακή στις 11.00
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά 
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ 


ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΘΠ

Χρήστος Χρυσόπουλος
Enaesthesis / Anna Vera 
Υποσκήνιο 
22 Οκτωβρίου 2015 – 3 Ιανουαρίου 2016

«Πριν από μερικά χρόνια έζησα για λίγο σε ένα παράξενα σκοτεινό σπίτι στην Ουγγαρία. Επισκέπτης στον ίδιο χώρο όπου είχε ξοδευτεί μια άλλη ζωή. Ονομαζόταν Άννα Βέρα και βρήκα μερικές φωτογραφίες της αφημένες σε ένα συρτάρι. Ερήμην της, μετά τον θάνατό της, μου είχε προσφέρει τη φιλοξενία εκείνη που μόνο οι απόντες μπορούν να προσφέρουν. Επιστρέφοντας από εκεί, έφερα μαζί μου κάποιες εικόνες και τους ήχους μερκών παράξενων λέξεων. Ένα είδος σουβενίρ. Όπως το όνομα Άννα Βέρα, που είναι την ίδια στιγμή γνωστό και άγνωστο. Καιρός να ανταποδώσω τη φιλοξενία στην Άννα Βέρα. Καιρός να επινοήσω τη δική της ζωή». Χρήστος Χρυσόπουλος. 
Ο Χρήστος Χρυσόπουλος τοποθετεί στο υποσκήνιο του ΔΘΠ, μια εγκατάσταση-βιογραφία ξεδιπλώνοντας μια κατοπτρική μυθοπλασία κάτω από την επιφάνεια της σκηνικής δράσης. Συμπλέκοντας στοιχεία της δικής του προσωπικής μνήμης με την ιστορία μιας ηλικιωμένης γυναίκας που γνώρισε σε ένα ταξίδι, ο Χρυσόπουλος προσεγγίζει τη διεργασία της ενσυναίσθησης: με ποιον τρόπο κατασκευάζουμε τον αληθινό εαυτό μας προσομοιώνοντας διαρκώς τον άλλον.Σε μια εποχή κατά την οποία η προσοχή μας (ακόμα και στο πεδίο των τεχνών) μοιάζει να υπόκειται στην καθηλωτική ισχύ της επικαιρότητας, η επιλογή του Χρήστου Χρυσόπουλου να μας παρουσιάσει μια έκθεση / βιογραφία που παίρνει απόσταση (χρονική, γεωγραφική, θεματική) από την τρέχουσα συγκυρία, αποτελεί μια αντίδραση στην διχαστική θεματική της κρίσης και μας επιστρέφει στη συνείδηση των πρωταρχικών συστατικών της ανθρώπινης συλλογικότητας: τη μνήμη, την απώλεια, τη λήθη και την αναγνώριση της δυνατότητας να συνδεθούμε με τον άλλον. 
Εκδηλώσεις
Το Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις  8μμ ο Γάλλος μουσικός Thierry Jolif θα αυτοσχεδιάσει εντός της εκθέσης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου. 
Finnishage: Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016 στις 8μ.μ. ο Χρήστος Χρυσόπουλος θα διαβάσει ενός της έκθεσης, τα κείμενα του βιβλίου «Άννα Βέρα».
Ξεναγήσεις από τον Χρήστο Χρυσόπουλο θα πραγματοποιηθούν σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης.
Η έκθεση συνοδεύεται από το βιβλίο / λεύκωμα «Άννα Βέρα» το οποίο διατίθεται στα βιβλιοπωλεία και στο ΔΘΠ.

Πληροφορίες
Ημέρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα με Κυριακή πλην Τρίτης.
Ώρες επίσκεψης: 18.00 – 20.30 
Εισιτήριο: 2 ευρώ, άνεργοι δωρεάν
κάθε Δευτέρα η έκθεση είναι επισκέψιμη με ελεύθερη είσοδο.

«Θρύλε Θεέ μου…» Η εικόνα στο κόκκινο
«Το κόκκινο σαν επανάσταση, σαν έρωτας»
Σύλληψη- επιμέλεια: Μάνος Στεφανίδης 

εγκαίνια Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015. Διάρκεια έως  28 Φεβρουαρίου 2016
Στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου, στη Δημοτική Πινακοθήκη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά θα παρουσιαστεί μια μεγάλη εικαστική έκθεση με πίνακες, γλυπτά, κατασκευές, φωτογραφίες, βίντεο εγκαταστάσεις και θεατρικά περιβάλλοντα με κεντρικό άξονα το κόκκινο χρώμα και την ταύτισή του τόσο με τον ΟΣΦΠ, όσο και με την γενικότερη ιδεολογία και την αισθητική του Πειραιά. Κόκκινο είναι το χρώμα της ζωής αλλά και του αγώνα, της θυσίας αλλά και του θριάμβου, της διαρκούς επανάστασης την οποία δικαιούνται όλοι όσοι πιστεύουν στη μεταφυσική της τέχνης.
Θα παρουσιαστούν έργα σαράντα περίπου καλλιτεχνών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ιστορικά ονόματα της ελληνικής τέχνης, από τον Γιάννη Τσαρούχη, τον Γιάννη Γαΐτη, τον Θεόδωρο Στάμο, τον Βλάση Κανιάρη και τον Γιάννη Κουνέλλη έως τους πιο νέους και πιο ρηξικέλευθους όπως είναι ο streetartist Μανώλης Αναστασάκος και ο εικαστικός και σκηνοθέτης του σινεμά Άγγελος Σπάρταλης. Με άξονα το ιστορικό Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, η έκθεση έχει ως βασικό στόχο να προσφέρει ένα πολυθέαμα, που με αφορμή τον Ολυμπιακό - ένα αθλητικό σωματείο αλλά και μια ιδέα που είναι ταυτισμένη με το πρώτο λιμάνι της χώρας - θα φέρει το ευρύτερο κοινό σε επαφή τόσο με τη σύγχρονη ελληνική εικαστική πραγματικότητα, όσο και με την μυστηριώδη αλλά υπαρκτή σχέση ανάμεσα στην κινούμενη και τη στατική εικόνα, ανάμεσα στον ιδανικό χώρο της ζωγραφικής και την καθημερινή πραγματικότητα.

Κερδισμένη πατρίδα. Πρόσφυγες του 1922 στον Πειραιά. 

Έκθεση στους Δήμους Νίκαια – Ρέντη, Κερατσίνι – Δραπετσώνα, 
Πέραμα- Κορυδαλλός  Απρίλιος 2016 – Ιούλιος 2016 
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.  Σεπτέμβριος 2016
Τον Απρίλιο 2016 ξεκινά η έκθεση  «Κερδισμένη πατρίδα. Πρόσφυγες του 1922 στον Πειραιά», η οποία έχει αντικείμενο το αποτύπωμα που άφησε ο πολύμορφος προσφυγικός πληθυσμός στην πόλη, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εγκατάστασης μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.
 Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει με νέο τρόπο τον λαϊκό Πειραιά και τη συμβολή των προσφύγων στον πολιτισμό της πόλης, κινητοποιώντας ταυτόχρονα τοπικές κοινωνίες και δημοτικές αρχές. Η δράση αποτελείται από τέσσερις ευέλικτες ενότητες που θα παρουσιαστούν ταυτόχρονα και διαδοχικά στους περιφερειακούς Δήμους (μία ενότητα σε κάθε Δήμο εναλλάξ: Νίκαια-Ρέντης, Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Πέραμα, Κορυδαλλός) από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο 2016 και θα καταλήξουν σε συγκεντρωτική έκθεση τον Σεπτέμβριο στον κεντρικό Πειραιά. Στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης μπορεί να γίνει ένα επιστημονικό συνέδριο με ενδεικτικό τίτλο: Η συμβολή των προσφύγων της Μικράς Ασίας στον λαϊκό Πειραιά.
Η παρουσίαση στους Δήμους έχει και έναν ειδικό στόχο: να γίνει το κίνητρο για να κατατεθούν μαρτυρίες, τεκμήρια και κειμήλια από τους επισκέπτες, τα οποία θα συμπληρώσουν ή θα δημιουργήσουν τις βάσεις για τοπικά ιστορικά Αρχεία. 
Ομάδα ‘Εκθεσης: Βάσιας Τσοκόπουλος , Εύη Προύσαλη – Ελένη Κυραμαργιού – Σπύρος Στάβερης, Έφη Μαρίνου, Σοφία Καραγκούνη

ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα διοργανωθούν τέσσερις ιστορικές ξεναγήσεις-περίπατοι οι οποίοι θα αναζητήσουν, τα ίχνη της προσφυγικής παρουσίας στον ευρύτερο Πειραιά.
Οι περίπατοι θα γίνουν σε γειτονιές της Νίκαιας, της Δραπετσώνας, της Καλλίπολης και του Περάματος. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν με τα μέλη της ερευνητικής ομάδας για την εγκατάσταση και την συμβολή των προσφύγων του 1922 στον Πειραιά, με αφετηρία τα ίχνη της προσφυγικής παρουσίας στην αρχιτεκτονική, την πολεοδομία, την επιχειρηματική δραστηριότητα και την οργάνωση της κοινωνικής ζωής. 
8 Νοεμβρίου – Νίκαια
10 Ιανουαρίου  -- Καλλίπολη
7 Φεβρουαρίου – Πέραμα
13 Μαρτίου  -- Δραπετσώνα



ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΘΠ

«Εισαγωγή στη Νέα Εκπαιδευτική εποχή για τα παιδιά μέσω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά  - Ανάπτυξη βιωματικών εκπαιδευτικών εφαρμογών πολιτιστικού περιεχομένου» /Μια Ημέρα στο Θέατρο» βασισμένο σε μια ιδέα της Όλιας Λαζαρίδου
Έναρξη 5 Οκτωβρίου 2015
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έχοντας   στόχο την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας αγκαλιάζει τα παιδιά και τους νέους, διαφορετικών σχολικών βαθμίδων, με  ένα ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο τους  δίνει τη δυνατότητα,  να «μυηθούν» στο θέατρο και στην ουσία της θεατρικής πράξης. 
Η εκπαιδευτική θεατρική παράσταση – βιωματική εμπειρία «Μια Ημέρα στο Θέατρο» βασισμένο σε μια ιδέα της Όλιας Λαζαρίδου, απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων του Πειραιά και της Αττικής και παρουσιάζεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εισαγωγή στη Νέα Εκπαιδευτική εποχή για τα παιδιά μέσω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά  - Ανάπτυξη βιωματικών εκπαιδευτικών εφαρμογών πολιτιστικού περιεχομένου», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» ΕΣΠΑ (2007-2013).

 Τρίτο Κουδούνι – Το Θέατρο Αλλιώς συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση
Ιανουάριος 2016 
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, εγκαινιάζει  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Τρίτο Κουδούνι – Το Θέατρο Αλλιώς». 
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Τρίτο Κουδούνι – Το Θέατρο Αλλιώς», θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με επτά (7) γυμνάσια και λύκεια Δήμου Πειραιά και των όμορων Δήμων, τα οποία θα επιλεγούν με κριτήρια την  δραστηριότητα στον χώρο του θεάτρου με ήδη υπάρχουσες ομάδες, καθηγητές και μαθητές πρόθυμους να εμπλακούν σε διαδικασία προσέγγισης της θεατρικής γλώσσας, δραστηριότητες του σχολείου και της περιοχής γενικότερα σε θέματα τέχνης και πολιτισμού, κοινωνική ευαισθησία κ.α.  Επτά νέοι σκηνοθέτες με δεξιότητες διδασκαλίας και εκπαίδευσης συμπράττουν στο εγχείρημα αυτό,  και υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση της διεύθυνσης του ΔΠΘ θα επιλέξουν τους θεατρικούς συγγραφείς και τα κείμενα εργασίας της δράσης. Στο Τρίτο Κουδούνι – Το Θέατρο Αλλιώς συμμετέχουν  οι σκηνοθέτες: Νίκος Βασιλείου, Γρηγόρης Γαιτανάρος, Αλίκη Δανέζη – Kuschkov, Κίρκη Καραλή, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Μόσχος, Θάνος Τοκάκης. 

Δράσεις Αλληλεγγύης  στο θέατρο  σε συνεργασία με Ίδρυμα Νιάρχος
Ιανουάριος 2016
Το Πρόγραμμα «Αλληλεγγύη»  στέκεται δίπλα σε αδύναμες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες προσφέροντας τους παραστάσεις υψηλής καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Δύο σκηνοθέτες η Ρηνιώ Κυριαζή και ο Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου,  χτίζουν μικρές σε διάρκεια παραστάσεις – παρεμβάσεις οι οποίες παρουσιάζονται σε διαφορετικούς χώρους όπως νοσοκομεία, ΚΑΠΗ, καφενεία, πνευματικά κέντρα, κέντρα απεξάρτησης, φυλακές και αλλού, όπου υπάρχουν άνθρωποι. 

CONNECTIONS ΣΤΟ ΔΘΠ

Η ζωή μου όλη….. σε 10 συναντήσεις
Δημήτρης Νανόπουλος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ελένη Αρβελερ, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Αλέκος Φασιανός, Βαγγέλης Χρόνης, Κική Δημουλά, Θανάσης Βαλτινός, Λούκα Κατσέλη, Αλκη Ζέη. 
Επιμέλεια Θανάσης Νιάρχος 
23, 30/11 – 7/12 – 11,18/1 – ½ - 7,21/3 – 4,11/4
Δευτέρα 7.00 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

120 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - Αυλαία
Σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή
29/12 

Οι Κυριακές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
7  Φεβρουαρίου
13 Μαρτίου
24 Απριλίου, Κυριακή του Θωμά

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web