ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Ο Πειραιάς των προσωπικοτήτων

Οι άνθρωποι της τέχνης, της επιστήμης και της διανόησης μιλάνε και δίνουν το φωτεινό παράδειγμα
Είναι σαφές πια ότι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Νίκος Διαμαντής, επιθυμεί να μετατρέψει το ιστορικό αυτό θέατρο σε κοιτίδα πολιτισμού που δεν θα περιορίζεται μόνο στις επί σκηνής παραστάσεις. Ήδη η visual art έκθεση του Χρήστου Χρυσόπουλου “Enaesthesis / Anna Vera” παρουσιάζεται κάθε μέρα (πλην Τρίτης) στο υποσκήνιο του Δημοτικού Θεάτρου, ενώ η δράση για παιδιά «Μια ημέρα στο θέατρο» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και ξενάγηση σε όλες τις εγκαταστάσεις του θεάτρου από ομάδα θεατρολόγων/παιδαγωγών, ηθοποιών και μουσικών.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και μία ακόμα σημαντική δράση, που διοργανώνεται στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και έχει στο επίκεντρό της δέκα διακεκριμένες προσωπικότητες της πνευματικής, καλλιτεχνικής και κοινωνικής ζωής: «Η ζωή μου όλη… σε δέκα συναντήσεις». Από τη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, και κάθε Δευτέρα στις 7 μ.μ., ο Θανάσης Νιάρχος υποδέχεται στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου δέκα ανθρώπους που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον τομέα τους. Δέκα κορυφαίες προσωπικότητες που μας αρέσει να ακούμε.

Ο διακεκριμένος Έλληνας φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, η καθηγήτρια βυζαντινολογίας Ελένη Αρβελέρ, ο καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο συγγραφέας και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός, ο ποιητής Βαγγέλης Χρόνης, ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός, η ποιήτρια Κική Δημουλά, η συγγραφέας Άλκη Ζέη και η οικονομολόγος και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Θανάση Νιάρχου και θα συζητήσουν μαζί του και ενώπιον του κοινού σε αυτές τις δέκα ξεχωριστές συναντήσεις.
Με αφετηρία τον προσωπικό τους βίο ο Θανάσης Νιάρχος και οι εκλεκτοί καλεσμένοι του συζητούν για σύγχρονα αλλά και παλαιότερα περιστατικά της ελληνικής ζωής. Ένας διάλογος για το παρελθόν που το κουβαλάμε (και ενίοτε μας στοιχειώνει) και το ευμετάβλητο και συναρπαστικό παρόν μας. Αξίζει τον κόπο να σωπάσουμε για λίγο και να ακούσουμε. Οι άνθρωποι της τέχνης, της επιστήμης και της διανόησης στην Ελλάδα οφείλουν να μιλάνε, να παίρνουν θέση, να δίνουν το φωτεινό παράδειγμα. Τους έχουμε ανάγκη.

Ο μέχρι τώρα προγραμματισμός έχει ως εξής:
Δημήτρης Νανόπουλος 23/11
Δημήτρης Παπαδημητρίου 30/11
Ελένη Αρβελέρ 07/12
Αλέκος Φασιανός 11/01
Θανάσης Βαλτινός 18/01
Βαγγέλης Χρόνης 01/02
Αλέκος Φασιανός 07/03
Γιώργος Μπαμπινιώτης 21/03
Άλκη Ζέη 04/04
Λούκα Κατσέλη 11/04

Κάθε Δευτέρα 7.00 μ.μ. – 8.30 μ.μ.
Είσοδος: 5 ευρώ ανά συνάντηση (5 συναντήσεις 20 ευρώ)
  • 12065601_1634492933499506_5686926686756943174_n

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web