Η Σοφή Κουκουβάγια/ Τα Ταξίδια των Γκιούλ_Ιβέρ – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Όλοι είμαστε ξένοι… κάπου.

Τα Ταξίδια των Γκιούλ_Ιβέρ – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Όλοι είμαστε ξένοι… κάπου.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αριστοκρατικό κόσμημα του Τσίλερ στην πόλη, αποδεικνύεται ιδανικό σκηνικό για μια γιορτή φωτός, χαράς και αλήθειας, με χιούμορ και ευαισθησία. Παραδοσιακές μουσικές απ’ όλο τον πλανήτη και την Ελλάδα αναδεικνύουν τη διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητα, ενώ η απίθανη αισθητική του τοπίου ταξιδεύει τα παιδικά μάτια σε εξωτικούς κόσμους, με την ταχύτητα του φωτός!

Αν δεν μπορείς να δεις αυτό που λείπει, τότε σίγουρα δεν κοιτάς προς το σωστό μέρος. Το πολύτιμο είναι επίτηδες καλά κρυμμένο, στο σημείο που συνήθως κοιτάμε τελευταίο. Μέσα μας.

“Τα Ταξίδια των Γκιουλ_Ιβερ”

Η συναρπαστική ιστορία φαντασίας του Jonathan Swift που ξεχωρίζει στην παγκόσμια παιδική λογοτεχνία, μεταφέρεται ανατρεπτικά στο σήμερα, από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μπογδάνο.

Η μικρή φοβισμένη Γκιουλ, παρέα με τη ζωηρή Ιβέρ, δυο προσφυγάκια, φεύγουν από την πατρίδα τους. Για ν’ αντέξουν τον κόσμο που συναντούν, επινoούν με το παιδικό μυαλουδάκι τους φανταστικές ιστορίες, όπως τη χώρα των Λιλιπούτ, τη χώρα των Γιγάντων, τη χώρα των Αλόγων. Τα μάτια τους σα να μη βλέπουν τον κόσμο. Δημιουργούν τον κόσμο.

Οι συσχετισμοί, σε δεύτερη ανάγνωση, παραλληλίζονται με τις συναντήσεις της ζωής μας .

Τα μικρά προβλήματα (οι λιλιπούτειοι), τα μεγάλα προβλήματα (οι γίγαντες), αλλά και τα “άλογα” (το είδος των ζώων με υψηλή νοημοσύνη) που συμβολίζουν το πνευματικό μας επίπεδο.

Θα γυρίσουν ολόκληρη την υφήλιο, γνωρίζοντας τους πολιτισμούς του κόσμου με τις παράξενες πλευρές τους, τις ξένες συνήθειες και τις ιδιαίτερες μουσικές τους!

Στο δρόμο τους θα συναντήσουν μικροσκοπικές φυλές, θα αντιμετωπίσουν ανθρώπους ψηλούς σαν καμπαναριά, θα συμβουλευτούν αγάλματα, θα περπατήσουν στα σύννεφα και θα μιλήσουν με άλογα. Θα τρέξουν, θα κολυμπήσουν, θα πετάξουν… Θα κάνουν τη δυσκολία κατόρθωμα, θα κάνουν τον ξένο φίλο και θα αντλήσουν χαρά βλέποντας τον κόσμο με τα μάτια της καρδιάς. Αναζητούν μια χώρα φωτεινή. Μία αναζήτηση που θα τους προκαλέσει την ανάγκη να δημιουργήσουν τα πάντα από την αρχή.
Για να μη νιώθεις ξένος στο σκοτάδι πρέπει να αντλήσεις το φως από μέσα σου.

Παιδαγωγικός στόχος της παράστασης είναι η δημιουργία της ενσυναίσθησης των παιδιών στο προσφυγικό ζήτημα. Να μπουν στη θέση του άλλου.

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web