Πανόραμα ενός μελαγχολικού (Μέρος Α')

Πανόραμα ενός μελαγχολικού (Μέρος Α') - Μανώλη Τσίπου

Ναυτικό Μουσείο, 14 Οκτωβρίου 2019, 8.30μμ

Παίζουν:

Μανώλης Τσίπος, Βίκυ Κυριακουλάκου


Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει την τριμερή παράσταση/performance για δύο πρόσωπα: «Πανόραμα ενός μελαγχολικού» του συγγραφέα Μανώλη Τσίπου, με τον ίδιο και την Βίκυ Κυριακουλάκου.


Αναχωρώντας για ένα ταξίδι σε τρία κομβικά σημεία του Πειραιά, μια ανδρόγυνη φωνή μιλά σε τρεις τόπους αυτής της γεμάτης ιστορία πόλης, αφηγούμενη τα δικά της κομβικά σημεία του βίου. Η ερωτική απώλεια (Μέρος Α': 14 Οκτωβρίου 2019), η απώλεια του θανάτου (Μέρος Β': 29 Δεκεμβρίου 2019), και η αναγέννηση κάποιο καλοκαίρι μέσα σε αίθουσα της πινακοθήκης Ουφίτσι (Μέρος Γ': 11 Ιανουαρίου 2020) αποτελούν τα μέρη του σπονδυλωτού αυτού έργου.

Στα τρία μέρη της περφόρμανς ακούγονται αποσπάσματα από τη νουβέλα "Πανόραμα ενός μελαγχολικού" του Μανώλη Τσίπου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδη (Αθήνα, 2018)  καθώς και κείμενα της Βίκυς Κυριακουλάκου.


Σύλληψη, ερμηνεία: Βίκυ Κυριακουλάκου & Μανώλης Τσίπος
Βοηθός: Ελισάβετ Ξανθοπούλου
Εικόνα: Gerhard Mantz, Persönliches Wagnis (Personal Risk), 2009, ψηφιακή εκτύπωση σε καμβά, 140 x 250 cm


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Η Βίκυ Κυριακουλάκου είναι πτυχιούχος της Δραματικής Σχολής του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Performance Making από το Goldsmiths University of London. Έχει συν-ιδρύσει την ομάδα Nova Melancholia στην Αθήνα (2006) και το Vacuum Theatre στο Λονδίνο (2012), όπου παίζει, σκηνοθετεί και γράφει. Ήταν υποψήφια για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη το 2012.
Ο Μανώλης Τσίπος είναι περφόρμερ κι έχει εκτεταμένη εμπειρία στο χώρο των σύγχρονων Ευρωπαϊκών παραστατικών τεχνών. Γράφει πρόζα (κείμενα για τη σκηνή, νουβέλες) και ποίηση, με εκδόσεις στην Ελλάδα, την Γαλλία και τις ΗΠΑ. Η νουβέλα «Πανόραμα ενός μελαγχολικού»  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Άλλα βιβλία του έχουν εκδοθεί στις εκδόσεις Νεφέλη.


 

FOLLOW US

Youtube
Gravity custom web