Αφηγήσεις στα FM | podcast

Τέσσερα λογοτεχνικά ταξίδια από τις συχνότητες της ραδιοφωνίας.

Μια νέα ραδιοφωνική και  διαδικτυακή δράση από τον Ιανουάριο, στο dithepi.gr και το στούντιο του  Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4»

 

Η Μαρία Τσιμά την Κυριακή  17/1, ο  Τσιμάρας Τζανάτος  στις  24/1, ο Τάκης Τζαμαργιάς στις 31/ 1 και ο Μανώλης Μαυροματάκης στις 7/2, συναντούν τους ακροατές παρέα με κείμενα που έγραψαν ή αγάπησαν.

Τα θέατρα μπορεί να είναι κλειστά, οι καλλιτέχνες όμως συνεχίζουν να επικοινωνούν μαζί μας. Με κάθε μέσο διαθέσιμο, υψώνουν τη φωνή τους και συναντούν τους ακροατές στη σφαίρα της μυθοπλασίας και της αφήγησης.

 

Η νέα ραδιοφωνική και διαδικτυακή δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά «Αφηγήσεις στα FM» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο  Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4». 

Οι Κυριακάτικες ραδιοφωνικές συναντήσεις αφηγήσεις είναι διάρκειας περίπου 30 λεπτών έκαστη, μεταδίδονται από το «Kανάλι 1 | Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά», στις 18.00 με παράλληλη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ως podcasts.

 

Κυριακή 17 Ιανουαρίου:
Μαρία Τσίμα

Κυριακή 24 Ιανουαρίου:
Τσιμάρας Τζανάτος

Κυριακή 31 Ιανουαρίου:
Τάκης Τζαμαργιάς

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου:
Μανώλης Μαυροματάκης


Ώρα έναρξης:
18:00

 

#συντονιστείτε...
κάθε Κυριακή στις 18:00 στη σελίδα dithepi.gr και στους 90.4 Fm // 

 

 

 

 

Μαρία Τσιμά - «Ηλιοτρόπιο»
«Το «Ηλιοτρόπιο» είναι διήγημα που αναφέρεται στον φαντάρο Πιπίνο που βρέθηκε στην Κεφαλονιά το 1943 με την Μεραρχία Άκουι. Άκουσα γι' αυτόν από την μάνα μου. Το «Ηλιοτρόπιο» το 2017 πήρε το Α' βραβείο στο διαγωνισμό Γ. Σεφέρη που πραγματοποίησε το "Universita degli Studi di Palermo" με την υπεύθυνη Ελληνικών Σπουδών, σημαντική ελληνίστρια, Ines di Salvo».

 

 


 

 

Τσιμάρας Τζανάτος - «Δεσποινίς Δυστυχία» & «Αχινός»Ο ηθοποιός και συγγραφέας Τσιμάρας Τζανάτος διαβάζει για τους ακροατές δύο έργα που φέρουν την υπογραφή του: «Δεσποινίς Δυστυχία» (στην αφηγηματική του μορφή) και τον θεατρικό μονόλογο «Αχινός» που γράφτηκε για την Ιταλική παράσταση “629: Uomini in Gabbia", η οποία παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Θεάτρου της Νάπολης '19, σε σκηνοθεσία Μάριο Τζελάρντι.

 

 


 

 

Τάκης Τζαμαργιάς  - «Συνεχόμενοι λυγμοί» | Ιερώνυμος Πολλάτος

 


 

 

Τάκης Τζαμαγιάς - «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» | Άλκη Ζέη

 


Η Αθήνα, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής μέσα από τη ματιά του μικρού Πέτρου. Ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης  με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

 

 


 

 

Μανώλης Μαυροματάκης - Κυριακή 7/02 στις 18:00

 

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web