Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού

Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού

Ο Πολιτισμός και η πολιτιστική μας κληρονομιά, μπορεί να συμβάλλουν ουσιαστικά στην βελτίωση της καθημερινής ζωής όλων μας, καθώς και στην αναβάθμιση της πόλης μας, μέσω στοχευμένων δράσεων και μιας ισορροπημένης σχέσης μεταξύ ανάπτυξης και σεβασμού στην πόλη μας και στον Πολιτισμό μας.

Η πολιτιστική μας κληρονομιά, προσδίδει μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή ταυτότητα στην πόλη μας και έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει ως μοναδικό, συγκριτικό πλεονέκτημα  για την προσέλκυση επισκεπτών, τουριστών, επαγγελματιών και επενδυτών του πολιτιστικού  χώρου, στα  πλαίσια μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής στρατηγικής.

Είναι δεδομένη η επιθυμία μας, να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό, προκειμένου να χτίσουμε τις απαραίτητες γέφυρες και να δημιουργήσουμε τα κατάλληλα εφόδια που θα επιτρέψουν στον Πολιτισμό του Πειραιά να δηλώσει ένα ηχηρό "παρόν"!

Αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις, προκειμένου να αναδείξουμε το πολύ όμορφο πρόσωπο, που έχει ο Πειραιάς!

Σε συνεργασία και με τους τομείς εκπαίδευσης αλλά και επαγγελματικής κατάρτισης,  προσπαθούμε και μπορούμε να συμβάλουμε τα μέγιστα, με σκοπό την δημιουργία καινοτόμων πολιτιστικών δράσεων και σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης του πολιτιστικού αποθέματος, με την καλλιέργεια κριτικής σκέψης αλλά και την ενθάρρυνση ανάληψης πρωτοβουλιών πρωτίστως από τους νέους μας, που είναι και οι πλέον κατάλληλοι για έναν παγκοσμιοποιημένο πολιτισμό.

Στην εξαιρετικά δύσκολη εποχή που διανύουμε, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, είναι άξιο αναφοράς το γεγονός πως σε μία χώρα με τεράστια οικονομική δυσκολία, παράγεται τόσος Πολιτισμός!

Κάτι που επιβεβαιώνει, πως η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η πηγή του Πολιτισμού!

Η Δημοτική Αρχή του Πειραιά και εγώ προσωπικά, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που προάγει τον Πολιτισμό, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προώθηση και δημιουργία του, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μας να ψυχαγωγηθούν, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε οικονομικά την τοπική κοινωνία και ταυτόχρονα  προσθέτουμε το δικό μας λιθαράκι, στην πολιτιστική ατζέντα του Πειραιά!

Είμαστε εδώ, για να βοηθήσουμε με την ενεργή συμμετοχή μας, στην πνευματική, ηθική,  πολιτιστική και οικονομική αναγέννηση της κοινωνίας μας. Μιας κοινωνίας, που ο Πολιτισμός είναι η ψυχή, η ζωή και το δυνατό της "όπλο"! Το "όπλο" που καταφέρνει εδώ και αιώνες να ακτινοβολεί παγκόσμια πέρα από τα σύνορα μας!

Ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και ως "οικοδέσποινα" του Ιστορικού Δημοτικού Θεάτρου, θα ήθελα να παροτρύνω όλους τους Δημότες μας αλλά και όλους τους Έλληνες, για την ενεργή συμμετοχή τους στα πολύ σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα του Δημοτικού μας Θεάτρου όπως και όλων των εξαιρετικών φορέων Πολιτισμού της πόλης μας!

Ειρήνη Στ. Νταϊφά

Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού

Δήμου Πειραιά

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web