«Καθρεφτίζοντας τα χαρούμενα, υγιή και ισορροπημένα παιδιά….» / Πέμπτη 9 Ιουνίου/ ώρα 18.00/είσοδος ελεύθερη

    «Καθρεφτίζοντας τα χαρούμενα, υγιή και ισορροπημένα παιδιά….» / Πέμπτη 9 Ιουνίου/ ώρα 18.00/είσοδος ελεύθερη

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΠΑΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ 2016 φιλοξενεί ομιλία της Σχολικής Ψυχολόγου - Ψυχοθεραπεύτριας (υποψήφιας Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Βρυξελλών) και Σχολικής Συμβούλου κας Καλλιρρόης Ντινοπούλου, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:00 στο Φουαγιέ Α του Θεάτρου, με τίτλο: «Καθρεφτίζοντας τα χαρούμενα, υγιή και ισορροπημένα παιδιά….» η οποία θα απευθύνεται σε γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας (0-12 ετών). 
Τα θέματα που θα αναφερθούν ακροθιγώς ώστε να αποτελέσουν το έναυσμα για μια εποικοδομητική συζήτηση θα είναι, η επικοινωνία, η ελευθερία, τα όρια, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός, ο θυμός, η ζήλεια, ο φόβος, οι ενοχές, τα ανησυχητικά σημάδια της  συμπεριφοράς των παιδιών, η συναισθηματική νοημοσύνη, η ωριμότητα, κ.α.  
Με αφορμή ζητήματα της καθημερινής σχολικής και ενδοοικογενειακής ζωής και εντοπίζοντας το κενό στην ενημέρωση που υπάρχει, η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο, τόσο την ενημέρωση όσο και την πρόληψη πολλών προβλημάτων και δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών που απασχολούν τις περισσότερες οικογένειες στη σημερινή κοινωνία και αφορούν στις σχέσεις γονέων – παιδιών. 
Με είσοδο ελεύθερη, η ομιλία φιλοδοξεί να συγκεντρώσει γονείς από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, που είτε έχουν ανάγκη στήριξης, φροντίδας,  συμβουλευτικής είτε θέλουν απλά να είναι ενήμεροι σε ό,τι αφορά στην ψυχική υγεία των παιδιών τους.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η  Καλλιρρόη Ντινοπούλου είναι σχολική σύμβουλος προσχολικής εκπαίδευσης στην Αττική, νηπιαγωγός M.A.Ed., σχολική ψυχολόγος M.Sc. PH.D.Cand (με ειδίκευση στα προγράμματα παρέμβασης με στόχο την πρόληψη σε ότι αφορά την ψυχική υγεία και ισορροπία των παιδιών), ψυχοθεραπεύτρια (τ. αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου NDI – μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής), εμψυχώτρια ψυχοθεραπευτικών βιωματικών ομάδων προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας γονέων και εκπαιδευτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών. Είναι επιμορφώτρια εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων σε θέματα παιδαγωγικής, κοινωνικο-συναισθηματικής αγωγής , διαχείρισης ομάδων και συμβουλευτικής σχέσεων στη σχολική κοινότητα.
Κύριος στόχος  της είναι η συνεχής επιστημονική έρευνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με άξονα τη σύγχρονη παιδαγωγική, την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς και θέματα διδακτικής και φιλοσοφίας της εκπαίδευσης. 
Έχει συγγραφικό έργο στα ελληνικά και γαλλικά και συμμετοχή σε διεθνείς έρευνες και συνέδρια αλλά και σε διαλέξεις διαφόρων φορέων, σχολών γονέων κ.α.

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web