Φεστιβάλ «Η Δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο» - Πάντα δυνατά, πάντα καθαρά.

Η  Δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο 2023 - 4η χρονιά

 Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ενισχύει τον κοινωνικό του ρόλο, επιμένει σε μια εκπαιδευτική πολιτική και μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος «Η Δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο»  δίνει τη δυνατότητα στους νέους, στους έφηβους και γενικότερα στο κοινό να γνωρίσουν   από κοντά την εξελικτική διαδικασία της θεατρικής δημιουργίας μέσω του ελληνικού θεατρικού λόγου, παρακολουθώντας παραστάσεις, ανοιχτές πρόβες και στρογγυλά τραπέζια, με ελεύθερη είσοδο.

 

Σεμπτέμβριος - Οκτώβριος 2023

Το Φεστιβάλ «Η  Δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο» που εγκαινιάστηκε από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το 2018, κερδίζοντας το ενδιαφέρον και την αγάπη του κοινού κάθε ηλικίας, συνεχίζει και το 2023, μετά από διετή διακοπή λόγω πανδημίας, την επιτυχημένη του πορεία με το ανέβασμα τριών σύγχρονων νεοελληνικών έργων.

Ακολουθήστε μας σε ένα ζωντανό, δημιουργικό, και ξεχωριστό «Μάθημα Θεάτρου».

Οι ανοιχτές πρόβες του Φεστιβάλ μάς δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά και «εκ των έσω» τη συναρπαστική δημιουργική διαδικασία της θεατρικής πράξης. Θα καταδυθούμε και θα ξεναγηθούμε στα άδυτα του θεάτρου, θα παρακολουθήσουμε τις ανοιχτές πρόβες και θα γνωρίσουμε από κοντά τους τεχνικούς και καλλιτεχνικούς συντελεστές μιας παράστασης, συζητώντας μαζί τους για τη δημιουργία της. Επίσης στο Φεστιβάλ μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις τελικές θεατρικές παραστάσεις των έργων στην σκηνή Ωμέγα, ενώ στο κλείσιμο του Φεστιβάλ θα γίνουν και τρία στρογγυλά τραπέζια στο Φουαγιέ Α΄ του θεάτρου τις απογευματινές ώρες στις 29/10 - 31/10 ανοιχτά προς το κοινό όπου θα γίνει συζήτηση με ξεχωριστές προσωπικότητες από τον χώρο του Θεάτρου, των Γραμμάτων και των τεχνών. 

 

Επικοινωνία για δηλώσεις συμμετοχής:

neoellinikoergo@dithepi.gr

 

Η Πράξη «Δημιουργία και καθιέρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά του Φεστιβάλ “Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ”» με κωδικό ΟΠΣ : 5004139 συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού προγράμματος «Αττική 2014-2020»

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web