Μόνοι Μαζί

#ΜόνοιΜαζιΠειραιας

Το θέατρο και ο όρος κοινωνική απομόνωση είναι δυο έννοιες, μάλλον, πρακτικά ασύμβατες, καθώς βασική λειτουργική προϋπόθεση της θεατρικής πράξης αποτελεί η κοινωνική συνύπαρξη. Το πνεύμα και, ίσως, ο βαθύτερος σκοπός της δουλειάς μας συνίστανται ακριβώς σ’ αυτό: Να μαζεύονται άγνωστοι ως επί τω πλείστω μεταξύ τους άνθρωποι- εσείς κι εμείς μαζί σε μια σκηνή, μια θεατρική πλατεία με τους αγκώνες να ακουμπούν, αναπνέοντας τον ίδιο αέρα, λέγοντας, βλέποντας, ακούγοντας ιστορίες που μας κάνουν να νιώθουμε λιγότερο μόνους, λιγότερο απομονωμένους.

Η εξασφάλιση της υγείας μας όμως απαιτεί σήμερα αυστηρή απομόνωση, κι αυτό χρειάζεται την συλλογική πειθαρχία όλων μας και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε δυστυχώς να μαζευόμαστε, όπως το θέατρο απαιτεί για να υπάρξει, αλλά εμείς είμαστε εδώ  για να καλύψουμε το κενό ξεκινώντας μια καινούργια διαδικτυακή δράση που την ονομάζουμε Μόνοι Μαζί. Μια δράση που στοχεύει να μας βοηθήσει να σας κρατήσουμε συντροφιά και να βρούμε δίαυλους επικοινωνίας και γιατί όχι,να προκαλέσουμε την δημιουργικότητά σας.

Όλοι εμείς οι άνθρωποι του Δημοτικού Θέατρου Πειραιά, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό συμβούλιο, θέλουμε να εκφράσουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη μας σε όσους αγωνίζονται αυτό τον καιρό για το δημόσιο καλό, την συμπαράστασή μας σε όσους νοσούν και τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες ακόμα και πέρα από τα σύνορα της χώρας μας, που θρηνούν θύματα από τον ιό. Το θέατρο ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας έχει επιβιώσει από πολλές κρίσεις στο παρελθόν. Θα την ξεπεράσουμε κι αυτή. Θα ξανάβρεθούμε, και το θέατρο θα είναι εδώ να μας πει ιστορίες απώλειας και πόνου και ιστορίες χαρά και γιορτής. Θα είμαστε εδώ γιατί το θέατρο είναι αναγκαιότητα.

Σας καλωσορίζω στην νέα πραγματικότητα του θέατρου μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σας με δράσεις ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης. Μείνετε συντονισμένοι. 
Να φροντίζετε τον εαυτό σας και ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε πίσω σύντομα.

 

Λευτέρης Γιοβανίδης

Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΘΠ

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web