Σκέψη και λόγος στο ΔΘΠ

Φιλόθεος Φάρος - Μάθημα  ζωής

Σκέψη και λόγος στο ΔΘΠ.
Φιλόθεος Φάρος - Μάθημα  ζωής

Φουαγιέ 
Ώρα έναρξης 18.00

Ελεύθερη είσοδο με δελτία προτεραιότητας από το ταμείο του ΔΘΠ 

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πραγματοποιεί μια βραδιά διαλόγου με τον ψυχαναλυτή και συγγραφέα, πατέρα Φιλόθεο Φάρο με θέμα την τέχνη του βίου, την αυτοσυνείδηση και τη σχέση του ατόμου με τον ψυχισμό του, τους άλλους ανθρώπους και τις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής.


Ο π. Φιλόθεος Φάρος γεννήθηκε το 1930 στον Πειραιά. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, νομικά και θεολογία. Έγινε κληρικός το 1962 και συνέχισε σπουδές στην ποιμαντική ψυχολογία και την ποιμαντική συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις ΗΠΑ. Δίδαξε ποιμαντική ψυχολογία στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη και εργάσθηκε ως Pastoral Counselor και Family Therapy Supervisor στην πρότυπη ψυχιατρική θεραπευτική κοινότητα Human Resource Institute της Βοστώνης, όπου απέκτησε μια σημαντική ψυχοθεραπευτική εμπειρία κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία και κυρίως εργαζόμενος με οικογένειες και ζευγάρια.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα επεχείρησε να θέσει στην υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος την εμπειρία του, οργανώνοντας ένα πρόγραμμα ποιμαντικής κλινικής εξασκήσεως για κληρικούς σ’ ένα νοσοκομείο της Αθήνας. Ταυτόχρονα οργάνωσε ένα κέντρο νεότητος για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου καλλιεργείται και προάγεται η κοινοτική ζωή. Έχει γράψει πολλά άρθρα, μελέτες και είκοσι βιβλία που πραγματεύονται άμεσα και καίρια για τη ζωή του ανθρώπου θέματα, όπως είναι το πένθος, ο γάμος, η ανατροφή των παιδιών, ο έρωτας κτλ. Τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Αρμός

Ελεύθερη Είσοδος με Δελτία Εισόδου από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Θα τηρηθεί αυστηρά το όριο ασφαλείας για τον αριθμό των  παριστάμενων στην αίθουσα.    
 
 

  • filotheos_faros

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web