Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού

Ο Πολιτισμός αποτελεί έκφραση της ταυτότητάς μας, των αξιών μας και της κληρονομιάς μας. Είναι το συνονθύλευμα παραδόσεων, τεχνών και γλωσσών, που δίνει νόημα στις ζωές μας, καθοδηγώντας την εξέλιξή μας. Είναι η γέφυρα που συνδέει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και ο καθρέφτης μέσα από τον οποίο αντικρίζουμε την ιστορία μας. 

Στον Πειραιά, ο πολιτισμός αναδύεται από κάθε γωνιά, από τα στενά της γειτονιάς μέχρι τις πλατείες της πόλης. Το Δημοτικό Θέατρο, ως μέρος αυτού του πλούτου, αποτελεί έναν καταλύτη, που ενώνει το κοινό με τον κόσμο της τέχνης. Είναι ο χώρος όπου ο πολιτισμός μας εκφράζεται με έναν μοναδικό και εντυπωσιακό τρόπο.

Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή την ανάδειξή μου ως Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Πολιτισμού. Στόχος μου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τη Διεύθυνση Πολιτισμού, είναι να στηρίξω το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, μέσα από ένα πολυδιάστατο πλέγμα καινοτόμων καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων, που θα τροφοδοτήσουν τη δημιουργικότητα και την έκφραση και θα ενισχύσουν την πολιτιστική, εκπαιδευτική και καλλιτεχνική σκηνή στην περιοχή, συντελώντας στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής πολιτικής, η οποία θα εδράζεται στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη του Πειραιά σε δυναμικό πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο. Προτεραιότητα αποτελεί η ενθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού, ώστε το Δημοτικό Θέατρο να αποτελέσει έναν χώρο ψυχαγωγίας και πολιτισμού για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικής τάξης ή ενδιαφερόντων.


Ιωάννης Χατζηαλέξης
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web