Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο 2018

Ακολουθείστε μας σε ένα ζωντανό, δημιουργικό, και ξεχωριστό «Μάθημα Θεάτρου».

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υλοποιεί αυτό το Πρόγραμμα επιμένοντας σε μια θεατρική και κοινωνική  εκπαιδευτική  πολιτική, η οποία θα αφορά  το ευρύ κοινωνικό σύνολο. Βασική μέριμνα του θεάτρου είναι ο συνδυασμός της εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής διάστασής του , μία συνάντηση της θεωρίας με την πράξη. Σκοπός να έρθει  ο πολίτης κοντά στο θέατρο και το θέατρο κοντά στον πολίτη.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αναζητώντας το σύνδεσμο ανάμεσα στους δύο θεατρικούς χώρους, αυτόν της σκηνής και της πλατείας, δημιουργεί ένα workshop  in progress κατά το οποίο ενθαρρύνεται η δημιουργική εμπλοκή των θεατών στη θεατρική διαδικασία.

Θέμα του εαρινού Φεστιβάλ του ΔΘΠ είναι, παράλληλα, η ανάδειξη της θεματολογίας του ελληνικού θεατρικού κειμένου από το 1950 και  μετά, η παρουσίαση ζητημάτων δραματουργίας γύρω από την οποία θα αναπτύσσουν οι δημιουργοί τη σκέψη τους.

Στο Φεστιβάλ Νεοελληνικού Έργου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα παρουσιαστούν τη φετινή χρονιά τρία χαρακτηριστικά έργα της νεοελληνικής δραματουργίας. Θα  ξεκινήσουμε από την εμβληματική Αυλή των Θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλλη που θα σκηνοθετήσει ο Κοραής Δαμάτης, θα  διασχίσουμε τη δεκαετία του '80 με το αντιπροσωπευτικό  Ενυδρείο του Κώστα Μουρσελά, η σκηνοθεσία του οποίου θα γίνει από την Άσπα Τομπούλη. Τα μεγάλης διάρκειας έργα του προγράμματος, κλείνουν με την Πείνα, ένα σύγχρονο  έργο του συγγραφέα Χαράλαμπου Γιάννου σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Λάσκαρη.

Τα έργα:

  • Η Αυλή των θαυμάτων  του  Ιάκωβου Καμπανέλη σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη
  • Ενυδρείο του Κώστα Μουρσελά σκηνοθεσία Ασπα Τομπούλη
  • Πείνα του Χαράλαμπου Γιάννου (βραβευμένο από το ΥΠΠΟ) σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη

 

Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα με κινητικές αναπηρίες, αλλά και με ακουστικά προβλήματα, καθώς θα εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις συμμετοχής τους.

Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί ένα διήμερο ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ  ΣΤΙΣ 21 ΚΑΙ 22 ΜΑΙΟΥ με έργα ελλήνων θεατρικών συγγραφέων τα οποία σκηνοθετούν νέοι σκηνοθέτες. Επίσης πρόκειται να διοργανωθούν διαλέξεις και στρογγυλά τραπέζια.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣH 

δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο

εαρινό φεστιβάλ

 

ανοιχτά μαθήματα θεάτρου για όλες τις ηλικίες!

για πρώτη φορά στο ΔΘΠ!

 

Το  ΔΘΠ για πρώτη φορά καλεί το κοινό σε  ανοιχτές πρόβες,  προκειμένου να γνωρίσουν τη διαδικασία της θεατρικής πράξης στο σύνολό της.

Μέσα από μια δίωρη διαδρομή-ξενάγηση στους χώρους του  θεάτρου  - από τη σκηνή έως το παρασκήνιο - θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις τεχνικές ανάγκες μιας παράστασης,  να παρακολουθήσουν την πρόβα και τον τρόπο που ο σκηνοθέτης, οι συνεργάτες του και οι ηθοποιοί εργάζονται πάνω στο κείμενο.

Το κοινό θα γνωρίσει τους χώρους εργασίας του θεάτρου (μέρη της σκηνής, μηχανισμούς, σταγκόνια, τραμπουκέτα, κουϊντες κλπ), θα εξοικειωθεί με τους επαγγελματίες του θεάτρου και τους ρόλους (θεατρικά πρόσωπα και δραματουργία) που αναπτύσσονται κατά την διάρκεια της θεατρικής πράξης.

Πρόκειται για μια διαδρομή στα άδυτα του θεάτρου και της θεατρικής πράξης με όχημα τα κείμενα ελλήνων θεατρικών συγγραφέων. Το έτος 2018 θα παρουσιαστούν τα έργα «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Το ενυδρείο» του Κώστα Μουρσελά και η «Πείνα» του Χαράλαμπου Γιάννου. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν και 8 αναλόγια τον Μάιο στη διάρκεια ενός διημέρου και το φεστιβάλ θα κλείσει με μια μεγάλη εκδήλωση και στρογγυλά τραπέζια.

Σας προσκαλούμε να ζήσετε την εμπειρία της θεατρικής πρακτικής, να γευτείτε τη μαγεία του θεάτρου, να ανακαλύψετε πως χτίζεται μια θεατρική παράσταση, να γνωρίσετε την αλήθεια της….

Το ΔΘΠ ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό – σε μικρούς και μεγάλους – για ένα ταξίδι  εκεί όπου το  θέατρο αποκαλύπτεται

 

** Το πρόγραμμα με θέμα: Δημιουργία και καθιέρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά του Φεστιβάλ "Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο", πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού προγράμματος «Αττική» (2014 – 2020) το οποίο συγχρηματοδοτείται  από το ευρωπαϊκό Ταμείο περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

Από  Κυριακή 11 Μαρτίου έως  Δευτέρα 4 Ιουνίου
10.00 πμ έως 3.00 μμ
Με ελεύθερη είσοδο.

 

 

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web