Φεστιβάλ «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο» (2018-2020)

Περισσότεροι από 7 χιλιάδες θεατές όλων των ηλικιών, παρακολούθησαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Πρόγραμμα Δημιουργία και καθιέρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά του Φεστιβάλ «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο» (2018-2020),  στη διάρκεια τριών μηνών (Μάρτιος –Απρίλιος – Μάϊος)  το οποίο πραγματοποιήθηκε με παραστάσεις και θεατρικά αναλόγια ανοιχτό στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Θυμίζουμε ότι Πρόγραμμα «Δημιουργία και καθιέρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά του Φεστιβάλ «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο» (2018-2020), είχε και έχει στόχο  την γνωριμία και  την εξοικείωση με τη θεατρική πράξη μέσα από ανοιχτές πρόβες και όχημα τρία σύγχρονα έργα σημαντικών Ελλήνων συγγραφέων: 

Αυλή των Θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη,

το  Ενυδρείο του Κώστα Μουρσελά, σε σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη και

την Πείνα, ένα σύγχρονο  έργο του συγγραφέα Χαράλαμπου Γιάννου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη.

Μαθητέςεκπαιδευτικοί και ενήλικες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το «χτίσιμο» μιας θεατρικής παράστασης , μυήθηκαν στα μυστικά του ανεβάσματος ενός έργου, συνομίλησαν με τους συντελεστές , ανακάλυψαν τον μηχανισμό της θεατρικής πράξης εκ των έσω, μπήκαν εντέλει στα άδυτα του θεάτρου με συνοδοιπόρους συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, φωτιστές.

Γιατί για το ΔΘΠ και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Νίκο Διαμαντή, κοινωνία και πολιτισμός είναι αναγκαίο να συμπορεύονται.

 

Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο, έχει στόχο την ανάδειξη και προώθηση του ελληνικού θεατρικού λόγου. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα επιμένοντας σε μια θεατρική και κοινωνική εκπαιδευτική πολιτική, η οποία αφορά το ευρύ κοινωνικό σύνολο. Βασική μέριμνα του Δημοτικού Θεάτρου είναι ο συνδυασμός της εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής διάστασής του θεάτρου , μία συνάντηση της θεωρίας με την πράξη. Σκοπός είναι να έρθει ο πολίτης κοντά στο θέατρο και το θέατρο κοντά στον πολίτη. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αναζητώντας το σύνδεσμο ανάμεσα στη σκηνή και την πλατεία, ενθαρρύνει την δημιουργική εμπλοκή των θεατών στη θεατρική διαδικασία.

Νίκος Διαμαντής Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΘΠ / Υπεύθυνος υλοποίησης προγράμματος

Η δράση συνεχίζεται.........

Ακολουθεί οπτικο ακουστικό υλικό


1. Κοραής Δαμάτης - Σκηνοθέτης ''Αυλή των θαυμάτων''


2.Βαγγέλης Λάσκαρης - Σκηνοθέτης ''Πείνα''


 

3.Νάσος Βαγενάς -  Ποιητής - Καθηγητής της Θεωρίας και Κριτικής της λογοτεχνείας, ΕΚΠΑ

 


4. Κώστας Γεωργουσόπουλος - Πανεμπιστημιακός επίτιμος διδάκτορας τμήματος θεατρικών σπουδών, ΕΚΠΑ 


5. Άσπα Τομπούλη - Σκηνοθέτης ''Ενυδρείο''

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web