Λοβέρδου Μυρτώ tovima.gr /στη μπούκα Τα παιδιά του Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά άνοιξε τις πόρτες του στους μαθητές.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, ο σκηνοθέτης Νίκος Διαμαντής πήρε την πρωτοβουλία να φέρει τους νέους στο θέατρο για να παρακολουθήσουν τον «Αμλετ» του Σαίξπηρ, που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας, με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στον επώνυμο ρόλο.

Με εισιτήριο 2 ευρώ, ναι, 2 ευρώ, οι μαθητές από τα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της ευρύτερης περιοχής συρρέουν κατά δεκάδες, ενίοτε συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, για να δουν την παράσταση - από τον Πειραιά, το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα...

Πολλές φορές, οι πρωταγωνιστές, με τον Ασπιώτη και την Ελενα Τοπαλίδου επικεφαλής, συζητούν μαζί τους μετά το πέρας της παράστασης για τα μεγάλα ερωτήματα που θέτει ο Σαίξπηρ μέσα από το κορυφαίο έργο του.

Τόσο στον «Αμλετ» που συνεχίζεται ως τις 22 Ιανουαρίου όσο και στο σύνολο των εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά, η οικονομική πολιτική που ακολουθείται φαίνεται να αποδίδει. Και η απόδοση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι και παιδευτική. Διπλό το κέρδος.   

Επεται, στις αρχές Φεβρουαρίου, ο «Καλιγούλας» του Αλμπέρ Καμί, με τον Γιάννη Στάνκογλου και μαζί του, μεταξύ άλλων, τη Θεοδώρα Τζήμου, τον Ιερώνυμο Καλετσάνο και τον Κώστα Αρζόγλου.

Στον ευρύτερο προβληματισμό της εφετινής σεζόν του θεάτρου εντάσσεται και το θέμα της προσφυγιάς. Γι' αυτό και στη μικρή σκηνή παίζεται «Το ψωμί της Νινευί», γραμμένο ειδικά από τους αδελφούς Κούφαλη, με τη Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Σταύρο Ζαλμά.

Πλάι στην ξεχωριστή Πρωτοψάλτη, ο Ζαλμάς (στη φωτογραφία) συνεχίζει την ενδιαφέρουσα θεατρική του πορεία που σφραγίστηκε από την ερμηνεία του ως Οδυσσέας στην «Οδύσσεια» του Μπομπ Γουίλσον. Στο «Ψωμί...» ερμηνεύει τον πρόσφυγα από τη Μοσούλη αποκαλύπτοντας τις, λιγότερο γνωστές ως τώρα, φωνητικές του δυνατότητες με τον εξαιρετικό αμανέ που ερμηνεύει.

Παράταση: Το Ελληνικό Φεστιβάλ δίνει παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση θέσης Γενικού Διευθυντή ως αύριο Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 15.00.

Οσοι πιστοί, προσέλθετε...

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web