tospirto.net/ Καλιγούλας, Μικρός Πρίγκιπας και Κώστας Νούρος επιστρέφουν στον Πειραιά

Καλιγούλας, Μικρός Πρίγκιπας και Κώστας Νούρος επιστρέφουν στον Πειραιά24 Αυγούστου 2017

Τρεις ενδιαφέρουσες παραστάσεις σε...επανάληψη.

Ο «Καλιγούλας» με τον Γιάννη Στάνκογλου, ο «Μικρός Πρίγκιπας» με τη Λένα Παπαληγούρα, αλλά και η παράσταση «Κώστας Νούρος, Ξένος δυο φορές»  των Ανθή Γουρουντή -Χρύσα Καψούλη- Τσιμάρα Τζανάτου που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της δράσης  "Γεφυρώνοντας τις διαφορετικότητες" /"Άνοιγμα στην πόλη" του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017, πρόκειται να επαναληφθούν την ερχόμενη σεζόν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Αξίζει να σημειωθεί πως και οι τρεις παραστάσεις σημείωσαν επιτυχία και απέσπασαν πολύ θετικές κριτικές από το σύνολο του Τύπου.
Πιο συγκεκριμένα, στον ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σκηνοθετική προσέγγιση του «Καλιγούλα», από την Αλίκη Δανέζη – Knutsen,  ο Γιάννης Στάνκογλου αποτυπώνει πολύ πειστικά επί σκηνής τη δραματική πορεία του Ρωμαίου αυτοκράτορα προς το θάνατο ως μια πράξη «αυτοθυσίας» κι όχι παραφροσύνης. Ο Blaine Reininger των Tuxedomoon παίζει πρωτότυπη μουσική live επί σκηνής. Παίζουν επίσης: Γιάννης Στάνκογλου, Θεοδώρα Τζήμου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Μιχάλης Afolayan, Δημήτρης Κίτσος/Κώστας Νικούλι, Αριστοτέλης Αποσκίτης, Χάρης Εμμανουήλ, Δημήτρης Λιόλιος, Γιώργος Νάκος,  Στράτος Σωπύλης, Κώστας Λάσκος.

Τον εξαιρετικά συμπαθή «Μικρό Πρίγκιπα» που είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε πέρσι σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου, θα ενσαρκώσει και φέτος η δραστήρια στα θεατρικά δρώμεναΛένα Παπαληγούρα.  Μια παράσταση - πτήση στα βαθύτερα υπόγεια του ουρανού και κατ' επέκταση του εαυτού, εκεί όπου συνήθως ανακαλύπτει κανείς το νόημα της ζωής, εξερευνώντας τα σκοτάδια της ύπαρξης, ενώ θα φωτίσει μια μεγάλη αλήθεια: Τα πράγματα δεν είναι όπως είναι, αλλά όπως επιλέγουμε να τα βλέπουμε.

Τέλος, θα επαναληφθεί το «Κώστας Νούρος, Ξένος δυο φορές» των Ανθή Γουρουντή -Χρύσα Καψούλη- Τσιμάρα Τζανάτου  στις ταβέρνες της περιοχής του Πειραιά. Η παράσταση συγκινεί με τη δύναμη των τραγουδιών της «συστήνοντας» μία μεγάλη προσωπικότητα στο χώρο του ρεμπέτικου τραγουδιού, τον Κώστα Νούρο.

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web